Teeltbeschrijving CannaSol

In de tropen bloeien Canna's het hele jaar. Hier produceren ze vanaf half mei bloemen. In zonnige zomers gaan ze daarmee door tot de eerste nachtvorst. Ook als bladplant zijn Canna's de moeite waard. Canna’s zijn uitstekend voor tuin en patio.

CannaSol™ is een compleet nieuwe Canna-serie voor de pot. De CannaSol™-collectie bestaat uit een uitgebreid assortiment aan soorten. Deze is compact, virusvrij, zelfcleaning, met grote bloemen, donkere en groenbladige soorten en in een wijde kleurreeks beschikbaar. De compacte groei-eigenschappen maken deze serie tot een prachtige collectie voor de tuin of patio. De CannaSol™-collectie is het resultaat van een grootschalig veredelingsprogramma waarbij de soorten uitgebreid zijn getest.

Potten
CannaSol™ wordt geleverd als 60-gaats plug.
CannaSol™ kan het best worden geteeld in een pot van 17 tot 23-centimeter, 1 plug per pot.

Substraat
Goed doorlatend veen substraat, met hoge watercapaciteit en voldoende capillaire werking.
Aanbevolen startvoedingsrecept:

  • Ph: 5.5 tot 6.2
  • Ec: 1,5

Toppen
Niet nodig omdat CannaSol™ van nature genetisch kort is.

Plantperiode
Kas:     Januari tot en met mei    
Buiten: Na de vorst tot en met juni (buiten aftelen voor betere bloemkleur)

Teeltduur
8-11 weken (afhankelijk van temperatuur).

Watergift
De watergift is een belangrijk onderdeel voor de groei. Onderbevloeiing is ideaal voor de groei. CannaSol™ verdraagt tijdens de groeifase een goede beregening - over het gewas – bij voorkeur in de morgen inclusief meststoffen. Het waterverbruik is sterk afhankelijk van de verdamping.

Je geeft niet snel te veel water tijdens de groei. Indien beregening over het gewas let op dat er geen water in de opgerolde bladeren blijft staan in verband met bladverbranding. 

Bemesting
Vanaf oppotten kan 1e x met de broes - schoon water worden gegeven. Tijdens de groei kan elke watergift worden gecombineerd met  een A+B voedingsschema – af te stemmen op bijmest analyses en de waterkwaliteit.

Aanbevolen bijvoedingsrecept:

  • Ph: 6.0
  • Ec: groei 2,0 tot 3.0 met extra calcium

Klimaat
In de startfase is een minimum kastemperatuur van 15-18 graden nodig voor gelijkmatige doorworteling.

Groeiregulatie
CannaSol™ heeft een ideale hoogte van +/- 50 cm.
Telen bij lagere temperatuur geeft een compactere groei en meer vertakking zonder toediening van remstoffen.
Nog compactere plantopbouw is mogelijk via remmen met Cycocel en of Alar.

Ziekten en plagen
De snel groeiende CannaSol™ heeft relatief weinig last van ziektes. De meest voorkomende schimmels zijn: Pythium, Rhizoctonia en Botrytis. Voor bestrijding best aangieten met Topsin M / Previcur  / Ryzolex na het planten is aanbevolen.

De meest voorkomende insectenplagen zijn: Slakken, trips en mijt.

Goede hygiënemaatregelen werken altijd positief ter voorkoming van aangegeven schimmels. Daarnaast wordt aangeraden de planten tijdig op de juiste plantafstand te telen.

Indien u dat wenst hebben wij van alle soorten professionele fotografie beschikbaar.

Contact

Neem voor meer informatie contact op:

Verkoop en teeltbegeleiding

Alle CannaSol™-soorten zijn merkrechtelijk en / of kwekersrechtelijk beschermde soorten, exclusief verhandeld via licentie door Green Works International BV. Niet geschikt voor consumptie.

Foto's