Potplanten, het diverse assortiment van Green Works

Green Works heeft een zeer divers assortiment potplanten. Van de meeste bekende en mooie potplanten staat hieronder een korte introductie. Voor meer informatie over een specifiek potplantsoort kunt u de links volgen. Er staan eveneens duidelijk afbeeldingen per plant. Ook staat er bij meerdere planten gespecificeerde teeltinformatie beschreven. Deze informatie is eenvoudig te downloaden en te printen.
 

Cannasol Happy IsabelCannasol™ Series

In de tropen bloeien Canna's het hele jaar. Hier produceren ze vanaf half mei bloemen. In zonnige zomers doen ze dat tot de eerste nachtvorst. Als bladplant zijn ze ook de moeite waard. Ze zijn goed voor de tuin en patio.

CannaSol™ is een compleet nieuwe Canna-serie voor de pot. De CannaSol™-collectie bestaat uit een uitgebreid assortiment aan soorten. Ze zijn compact, virusvrij, zelfcleaning, hebben grote bloemen, en zijn in donker- en groenbladige soorten en in een wijde kleurreeks beschikbaar. De compacte groeieigenschappen maken de serie tot een prachtige collectie voor de tuin of patio. De collectie is het resultaat van een grootschalig veredelingprogramma en is uitgebreid getest.

Bekijk het CannaSol-assortiment

 

Echinacea Little Magnus • Green Works
Echinacea

De zonnehoed - zoals de Nederlandse naam luidt - van Echinacea is een vaste plant. De plant is inheems uit Noord-Amerika en behoort tot de familie Asteraceae. Echinacea purp. Little Magnus® is compact, winterhard, rijkbloeiend en heeft grote bloemen en een stralenkrans van purperkleurige horizontale lintbloemen. De plant heeft vochthoudende, voedselrijke, zavel - of kleigrond nodig. Echinacea purp. Little Magnus® bloeit in juni - augustus. Het is voor potproductie het beste om in het najaar te potten voor het volgende voorjaar-/zomerverkoopseizoen.

Bekijk het Echinacea assortiment
 

Gypsophila Summer SparklesGypsophila Summer Sparkles

Gypsophila Summer Sparkles® is uniek in zijn compacte groei binnen zijn specie. Dit soort wordt zo'n dertig centimeter hoog en bloeit wit in de periode mei-augustus. Wanneer de plant is uitgebloeid, kan hij worden teruggesnoeid voor herbloei. Het is een perfect gewas voor de zomerproductie in de kas of buiten. Gypsophila Summer Sparkles™ wordt zowel voor de patio en border gebruikt als ook geteeld als snijbloem.

Bekijk het Gypsophila assortiment 
 

 

 

Helleborus

Green Works heeft meerdere Helleborus-soorten in zijn assortiment. Zo zijn Helleborus, Helleborus or. King™ en Helleborus or. Prince™. Helleborus or. King™ is een uniek Helleborus-type. Het is een prachtige plant die zeer populair is bij consumenten. Dit komt doordat de plant uitstekend geschikt is voor binnen, op het terras of buiten, bijvoorbeeld in de tuin. Het is één van de meest betrouwbare, winterharde, vaste buitenplanten. Helleborus or. Prince™-collectie is onlangs toegevoegd aan het Green Works-assortiment. Er zijn meerdere specifieke kenmerken van de Helleborus or. Prince™ ten opzichte van de andere serie. Zo heeft deze serie grote bloemen met prachtige heldere kleuren - niet gespikkeld. Ze groeien compact en hebben dikke stelen die veel bloemen produceren. Ook zijn ze geschikt voor een kleine potmaat.

Bekijk het Helleborus-assortiment
 

Lupine West Country Manhattan Lights®Lupine West Country

West Country Lupines™ zijn zeer harde groeiers. Ze hebben zware bloemstelen met grote bloemen die de gehele steel bedekken. West Country Lupines™ zijn bekend om hun heldere kleuren, goede groeieigenschappen en het complete kleurenassortiment. West Country Lupines™ zijn niet gevoelig voor colletotrichum of Lupineverwelkingziekte. West Country Lupines™ bloeien natuurlijk in april/mei, voor de beste productieplant in het vroege najaar, voor verkoop in het volgende voorjaar.

Bekijk het Lupine-assortiment
 

 

 


Contact

Verkoop en teeltbegeleiding

Wilt u meer weten over onze pioenen? Neem contact met ons op en we informeren u graag!