Gypsophila Summer Sparkles teelt informatie | Green Works

Summer Sparkles™ is uniek binnen zijn soort door de zeer compacte groei. De Gypsophila wordt zo'n 30 centimeter hoog en bloeit wit in mei-augustus. Wanneer de pot plant is uitgebloeid kan zij worden teruggesnoeid voor herbloei. De Gypsophila is een perfect gewas voor zomer productie in de kas of in de buitenlucht. Summer Sparkles™ wordt voor de patio gebruikt maar wordt ook geteeld als snijbloem. De Gypsophila is kalkminnend, wat betekend dat deze een kalkhoudende bodem nodig heeft om optimaal te bloeien.

Gypsophila oppotten

De Summer Sparkles™ wordt geleverd als 60 gaat plug, 1 stek per plug ongetopt. Deze Gypsophila kan het best worden geteelt in een 17-21 cm ø pot. Dat komt neer op 8 potten per vierkante meter. De bovenste groeipunten moeten ver genoeg worden verwijderd om hergroei te voorkomen.

Plant tijdstip en teeltduur van de Gypsophila
In de kas kan de Gypsophila Summer Sparkles vanaf week 10 geplant worden. In de buitenlucht kan de Gypsophila vanaf week 18, na de nachtvorst, geplant worden. De teeltduur ligt tussen de 9 en 11 weken.

Klimaat
Summer Sparkles™ heeft In startfase(gedurende 2 tot 3 weken) een kastemperatuur van boven de 12º C nodig voor gelijkmatige doorworteling.

Watergift
De watergift is een belangrijk onderdeel voor de groei. Onderbevloeiing is ideaal voor de groei. Summer Sparkles™ verdraagt tijdens de groeifase een goede beregening - over het gewas – bij voorkeur in de morgen inclusief meststoffen. Het waterverbruik is sterk afhankelijk van de verdamping.

Contact

Verkoop & Teeltbegeleiding

Heeft u vragen? Wilt u meer komen te weten over de Pioenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en we zullen u verder informeren.