Little Magnus

1 / 8 Volgende >>
Plugmaat
84 gaats
Plantweken
Week 18 tot 36
Potmaat
17
Potten per m²
Afhankelijk van potmaat
Toppen
Ja
Hoogte
40 cm
Remmen
Licht
Bloeiperiode
juni - augustus
Virusarm
NAKT getoetst

Echinacea Little Magnus. Deze Echinacea is een compacte vasteplant, inheems in Noord-Amerika, behorend tot de Asteraceae. In Nederland ook wel Zonnehoed genoemd. Echinacea Little Magnus is een zeer compact soort met een stralenkrans van purperkleurige, grote, horizontale bloemen. De Echinacea plant heeft een vochthoudende, voedselrijke, zavel- of kleigrond nodig. Little Magnus bloeit in periode van juni-augustus. Het is voor potproductie het beste om in het najaar op te potten, voor de verkoop in het voorjaar/ de zomer. Mooi rijkbloeiend en winterhard.

Teeltbeschrijving Echinacea purp. Little Magnus®


Bekijk of download de volledige teeltbeschrijving als PDF

Compacte Echinacea 
De zonnehoed zoals de Nederlandse naam luid van Echinacea is een vaste plant. De plant is inheems uit Noord-Amerika en behoort tot de familie Asteraceae. Echinacea purp. Little Magnus® is compact, winterhard, rijk bloeiend en heeft grote bloemen en een stralenkrans van purperkleurige horizontale lintbloemen. De plant heeft een vochthoudende, voedselrijke, zavel - of kleigrond nodig. Echinacea purp. Little Magnus® bloeit in juni - augustus. Het is voor pot productie het beste om in het najaar te potten voor het volgende voorjaar/zomer verkoop seizoen. 

Potten
Echinacea purp. Little Magnus® is in het voorjaar beschikbaar als 104 gaat plug, 1 weefselkweek plug per pot, planten in mei op P17.

Echinacea purp. Little Magnus® is in het zomer/ najaar beschikbaar als 104 gaat plug, 1 weefselkweek plug op P9 en overwinteren of direct op pot 19-21 cm planten,  in tunnel/koude kas overwinteren i.v.m vocht, voorjaar buiten aftelen 

Echinacea purp. Little Magnus® is tevens beschikbaar in voorjaar als P9.
Echinacea purp. Little Magnus® kan het best worden geteeld in een 17 - 21 cm ø pot. 

Bloeitijd
- Juni – augustus/september
- Bij  oppotten in najaar bloei in Juni.
- Bij oppotten 104 gaats plug in mei bloei Augustus.
- Bij oppotten beide periodes dus bloeispreiding.

Substraat
Goed doorlatend substraat, met hoge watercapaciteit en voldoende capillaire werking. De Echinacea heeft hekel aan natte wortels in de winter. Zorg ervoor dat de potten in de winter in plastic tunnel of koude kas overblijven. Echinacea purp. Little Magnus® houd van een kali rijk grondmengsel.

Aanbevolen startvoedingsrecept:
Ph: 6.5 – 7.0

Toppen
Voor normale bloei is toppen niet noodzakelijk.
Najaar: na het planten bloemsteel net boven blad afmaaien voor meer scheut vorming.
Voorjaar: voor vollere of grotere potmaat de bloemsteel net boven blad afmaaien voor oogstspreiding.

Plant tijdstip
Buiten: vanaf week 18 – 36, na nachtvorst

Watergift
De watergift is een belangrijk onderdeel voor de groei. Onderbevloeiing is ideaal voor de groei. Echinacea purp. Little Magnus® verdraagt tijdens de groeifase een goede beregening - over het gewas – bij voorkeur in de morgen inclusief meststoffen. Het waterverbruik is sterk afhankelijk van de verdamping.

Bemesting
Vanaf oppotten kan 1e x met de broes - schoon water worden gegeven. Tijdens de groei kan elke watergift worden gecombineerd met  een A+B voedingsschema – af te stemmen op bijmest analyses en de waterkwaliteit.

Aanbevolen bijvoedingsrecept:
Ph: 6.5 – 7.0

Klimaat
Buiten op goed ontwaterd perceel. 

Groeiregulatie
Echinacea purp. Little Magnus® heeft een ideale hoogte van +/- 40 cm. Compacte plantopbouw is mogelijk via licht remmen met o.a Cycocel

Ziekten en plagen:
Echinacea purp. Little Magnus® heeft relatief weinig last van schimmelziekten. Spuit preventief tegen Botrytis, Meeldauw, Fusarium, Phytophthora en Pythium.
De meest voorkomende insectenplaag bij Echinacea zijn: Bladluis, Mijt, Trips en Witevlieg.

Goede hygiënemaatregelen werken altijd positief ter voorkoming van aangegeven schimmels. Daarnaast wordt aangeraden de planten tijdig op de juiste plantafstand te telen. 

Indien u dat wenst hebben wij van alle soorten professionele fotografie beschikbaar.

Echinacea Little Magnus® is een merkrechtelijk en / of kwekersrechtelijk beschermde soort, exclusief verhandeld via licentie door Green Works International BV. Niet geschikt voor consumptie. 

Contact

Verkoop & Teeltbegeleiding