Echinacea informatie, teeltbeschrijfing en advies

De zonnehoed zoals de Nederlandse naam luid van Echinacea is een vaste plant. De plant is inheems uit Noord-Amerika en behoort tot de familie Asteraceae. De Echinacea is compact, winterhard, rijk bloeiend en heeft grote bloemen en een stralenkrans van prachtig gekleurde horizontale lintbloemen. De potplant heeft een vochthoudende, voedselrijke, zavel - of kleigrond nodig. De Echinacea bloeit in juni tot en met  augustus.

Echinacea Pot PlantEchinacea in potten

De Echinacea is in het voorjaar beschikbaar als 60 gaats plug, 1 weefselkweek plug per pot en planten in mei op P17.

De Echinacea is in de zomer/najaar beschikbaar als 104 gaats plug, 1 weefselkweek plug op P9 en overwinteren. Of direct op pot 19-21 cm planten en in een tunnel/koude kas overwinteren i.v.m vocht. Vervolgens kunt moeten ze in het voorjaar buiten aftelen.

De Echinacea is tevens beschikbaar in voorjaar als P9.

Het best kan de Echinacea worden geteeld in een 17 - 21 cm ø pot.

Bloeitijd van de Echinacea

De bloeitijd van de Echinacea is in het midden van het jaar, namelijk tussen de maanden juni en augustus/september. Het is voor pot productie het beste om in het najaar te potten voor het volgende voorjaar/zomer verkoop seizoen.

Bij oppotten met een 104 gaats plug in mei zal de Echinacea in augustus gaan bloeien.

Gebruik bij het oppotten in beide periodes dus bloeispreiding.

Contact

Verkoop & Teeltbegeleiding

Heeft u vragen? Wilt u meer komen te weten over de Pioenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en we zullen u verder informeren.