Anemone Pretty Lady™, de compacte Anemone

Deze collectie van compacte Japanse Anemonen bloeit van de zomer tot in de herfst. Deze soorten komen oorspronkelijk voort uit een grootschalig veredelingsprogramma in Japan, waardoor een collectie met zeer compacte lange enkel- en dubbelbloeiende soorten ontstond. Anemone Pretty Lady™ groeit in de volle zon tot gedeeltelijke schaduw. De bloeitijd van deze soorten begint in juni. Vervolgens bloeien Anemonen potplanten onophoudelijk tot in september. Na de bloeiperiode produceren Anemonen erg aantrekkelijke zaadknoppen.

Anemone Pretty Lady™ geeft de voorkeur aan een vochtige grond met goede afwatering. Het plantmateriaal van Green Works wordt alleen geproduceerd door weefselkweek, is virusvrij en NAKT-getest.

Let op dat de teeltinformatie en -beschrijving gebaseerd zijn op Nederlandse teeltcondities.

Anemone Pretty Lady™ het jaar rond oppotten

Anemone Pretty Lady™ is in het voorjaar leverbaar in 60-gaats pluggen, 1 weefselkweekplant per plug. De Anemonen moeten vervolgens in week 20 worden verplant naar een 17 cm.-pot. Anemone Pretty Lady™ is van week 40 tot en met week 15 ook leverbaar in een 9 cm.-plug. Deze kan het best geteelt worden in een 17- tot 21 cm.-pot.

Zet de planten in de herfst en winter in een koude kas voor bescherming tegen water.

Verplant de Anemonen vervolgens vroeg in het voorjaar naar een grotere pot tussen van 17 cm. tot 21 cm.

Bloeitijd Anemone
Anemone Pretty Lady™ bloeit van juni tot en met september. Wanneer de Anemonen van 60-gaats plug in het voorjaar worden geplant bloeien deze in augustus/september. Al wordt de Anemone in een 9 cm.-plug in het najaar of begin voorjaar gepot dan zal deze in juni gaan bloeien.

Wanneer de 2 maten gecombineerd geplant worden, wordt er een spreiding van bloeitijd verkregen.

Grondsoort
De grond moet voldoende vocht vasthouden, met de juiste afwatering en lucht voor een goede wortelontwikkeling. Anemone Pretty Lady™ heeft gedraineerde grond nodig in de winter: geen natte voeten. Wees er zeker van dat de potten in de koude kas of plastic tunnel geplaatst worden gedurende de winter. 

Aanbevolen bemestingschema aan het begin van de groei:

  • PH: 5.8
  • EC: 1,0

Toppen
Niet toppen.
Voorjaar/vroeg in de zomer: snijd de planten terug om spreiding in bloeitijd te verkrijgen.

Planttijd Anemone Pretty Lady™
De best planttijd om de Anemones buiten te planten is van week 18 tot en met week 36.

Watergift
Watergift is een zeer belangrijk onderdeel van de teelt. Het eb-en-vloedsysteem is ideaal voor een gelijkmatig gewas. Anemone Pretty Lady™ verdraagt tijdens de groei een goede beregening, over het gewas, bij voorkeur in de morgen, inclusief meststoffen. De hoeveelheid water hangt af van de temperatuur en de verdamping. De potgrond mag niet uitdrogen gedurende de teelt.

Bemesting
Na het potten kan lichte beregening gegeven worden. Tijdens de groei kan iedere watergift gecombineerd worden met A + B-voedingschema, aangepast aan bemestingsanalyse en de waterkwaliteit. 

Aanbevolen voedingsschema:

  • Ph: 5.8 tot 6.0
  • EC: 1.5 tot 2.0

Klimaat
Buiten op een goed containerveld met goede drainage.
In de winter in de kas of in plastic tunnel om planten te beschermen tegen water.

Groei regulatie
Anemone Pretty Lady™ is al een compacte plant, hoogte ong. 40 cm. 
Een lichte toepassing van groeiremmer is mogelijk met Cycocel, maar niet nodig.   

Ziektes en insects
Anemone Pretty Lady™ heeft niet veel problemen met ziektes. Het is aan te raden om preventief tegen Botrytis te spuiten. De meest voorkomende insecten bij Anemone Pretty Lady™ zijn: bladaaltjes. Spuit preventief met Vertimec Gold. 

Goede hygiënemaatregelen werken altijd positief ter voorkoming van aangegeven schimmels. Daarnaast wordt aangeraden de planten op de juiste plantafstand te telen.

Contact

Verkoop en teeltbegeleiding